Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Отцедете тофуто от излишната вода, увийте всяко блокче в няколко слоя хартиена кърпа и поставете върху голяма чиния. Затиснете го с тежък съд, за да изтече излишната вода. Оставете така да почине за 15 мин.
Стъпка 2. Нарежете всеки блок тофу на шест филийки . Сложете зехтина в в малка купичка и с четка за тесто намажете от двете страни . Овкусете от двете страни със сол и черен пипер.
Стъпка 3. Загрейте фритюрника до 200 градуса.
Стъпка 4. Поставете резените тофу в кошницата на фритюрника и гответе, като ги обърнете на половината време, докато станат леко златисти и хрупкави , около 20 минути . Прехвърлете в чиния.
Стъпка 5. Хвърлете зеления фасул в голяма купа с останалата част от зехтина, сол и черен пипер. Печете го във фритюрника на 200 градуса , като разбърквате на половината време за около 10 минути.
Стъпка 6. Докато бобът се готви, смесете соевия сос , оризовия оцет, кафявата захар, чесновата паста, нишестето , чесъна и разбъркайте, докато нишестето се разтвори. Гответе на средно слаб огън, като разбърквате от време на време , докато сосът се сгъсти .
Стъпка 7. Прехвърлете боба в голяма чиния за сервиране и нарежете резените тофу отгоре. Полейте соса отгоре върху тофуто и бода и гарнирайте в лука.
Приятен апетит !