Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Необходими продукти :

  •  Две опаковки твърдо тофу
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 кг. зелен фасул , нарязан
  • 1/3 ч.ч. соев сос 
  • 2 с.л. оризов винен оцет
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1-2 с.л. чеснова паста
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 3 скилидки чесън , счукани 
  • глава лук , нарязана на ситно 

Начин на приготвяне : 

Стъпка 1. Отцедете тофуто от излишната вода, увийте всяко блокче в няколко слоя хартиена кърпа и поставете върху голяма чиния. Затиснете го с тежък съд, за да изтече излишната вода. Оставете така да почине за 15 мин.

Стъпка 2. Нарежете всеки блок тофу на шест филийки . Сложете зехтина в в малка купичка и с четка за тесто намажете от двете страни . Овкусете от двете страни със сол и черен пипер. 

Стъпка 3. Загрейте фритюрника до 200 градуса. 

Стъпка 4. Поставете резените тофу в кошницата на фритюрника и гответе, като ги обърнете на половината време, докато станат леко златисти и хрупкави , около 20 минути . Прехвърлете в чиния. 

Стъпка 5. Хвърлете зеления фасул в голяма купа с останалата част от зехтина, сол и черен пипер. Печете го във фритюрника на 200 градуса , като разбърквате на половината време за около 10 минути. 

Стъпка 6. Докато бобът се готви, смесете соевия сос , оризовия оцет, кафявата захар, чесновата паста, нишестето , чесъна и разбъркайте, докато нишестето се разтвори. Гответе на средно слаб огън, като разбърквате от време на време , докато сосът се сгъсти .

Стъпка 7. Прехвърлете боба в голяма чиния за сервиране и нарежете резените тофу отгоре. Полейте соса отгоре върху тофуто и бода и гарнирайте в лука. 

Приятен апетит ! 

Продути свързани с тази рецепта

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon