Необходими продукти :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. Поставете картофите и ряпата в тенджера и покрийте с вода. Подправете със сол. Оставете на котлона да заври. Когато са полу-сварени , покрийте за 15 минути с капак , за да омекнат. Отцедете добре, подправете с 2 с.л. зехтин и пасирайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 2. Загрейте фритюрника на 180 градуса.
Стъпка 3. Смесете галета, чедър, лешници, магданоз и останалото масло в плитка чиния. Подправете със сол и черен пипер. Нарежете тиквата на дебели филийки . Леко разбийте яйцето в плитка чиния.
Стъпка 4. Потопете тиквата в яйце. Оваляйте от всички страни в получената смес от галета. Поставете в кошницата и гответе на 12 минути , до златисто и омекване на тиквата.
Стъпка 5. Сервирайте тиквените шницели с пюре и резенчета лимон. Поръсете допълнително с нарязан магданоз.
Приятен апетит!