Купи на изплащане!
Условия и кандидатстване на телефон 0878515048
Затвори

Електроуреди внос от Германия
Обслужване на клиенти 0878 51 50 48

Количка
Sad Face Icon Нямате добавени продукти в количката!

Продукти за тестото:

  • 125 грама краве масло или маргарин
  • 125 грама бяла (пудра) захар
  • 250 грама брашно с набухвател
  • сол
  • половин лимон

Продукти за плънката:

  • 1,5 кг кисели ябълки  
  • 60 грама бели стафиди
  • 10 грама френско грозде
  •  На върха на ножа канела
  • 2 супени лъжици ванилов прах (ванилово брашно)
  • 3 супени лъжици сладко от кайсии
  • 200 грама захар

Приготвяне:

Почистете лимона добре, настържете 1 чаена лъжичка от кората, а сока изцедете в купичка. Смесете маслото със захарта, настърганата лимонова кора и щипка сол до еднородна маса. Добавете брашното към маслената смес и омесете с ръце тестото. Когато всичко се смеси добре, може да разбъркате тестото с лъжица. Смесете нарязаните ябълки със стафидите, френското грозде, канелата, ваниловия прах, 5 супени лъжици сладко от кайсии и захарта. Разточете тестото на кръгла кора с диаметър 28 сантиметра, ако използвате голяма форма или на три кори с диаметър 20 сантиметра, ако използвате малки форми. Намаслете формата с разстопено масло и сложете на дъното хартия за печене. Прехвърлете кората във формата и притиснете добре. Надупчете тестото с лъжица, за да не се образуват балончета. Разпределете плънката отгоре и изпечете. Оставете тарта да се охлади във формата. Преди сервиране поръсете с пудра захар.

Време за приготвяне-  50 минути на 160 °С.

Пригответе бързо и лесно с дигитален Air Fryer Emerio 5,5 L

User icon Compare icon 0 0 Favorite icon 0 Phone icon