Продукти за тестото:
Продукти за плънката:
Приготвяне:
Почистете лимона добре, настържете 1 чаена лъжичка от кората, а сока изцедете в купичка. Смесете маслото със захарта, настърганата лимонова кора и щипка сол до еднородна маса. Добавете брашното към маслената смес и омесете с ръце тестото. Когато всичко се смеси добре, може да разбъркате тестото с лъжица. Смесете нарязаните ябълки със стафидите, френското грозде, канелата, ваниловия прах, 5 супени лъжици сладко от кайсии и захарта. Разточете тестото на кръгла кора с диаметър 28 сантиметра, ако използвате голяма форма или на три кори с диаметър 20 сантиметра, ако използвате малки форми. Намаслете формата с разстопено масло и сложете на дъното хартия за печене. Прехвърлете кората във формата и притиснете добре. Надупчете тестото с лъжица, за да не се образуват балончета. Разпределете плънката отгоре и изпечете. Оставете тарта да се охлади във формата. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
Време за приготвяне- 50 минути на 160 °С.
Пригответе бързо и лесно с дигитален Air Fryer Emerio 5,5 L