Необходими продукти :
Глазура :
Начин на приготвяне :
Стъпка 1. В голяма купа с помощта на миксер , разбийте маслото и захарта, докато сместа стане пухкава.
Стъпка 2. Добавете брашното и разбъркайте , за да се смесят добре.
Стъпка 3. Добавете лимонов сок и лимонова кора. Ако тестото е лепкаво , добавете 2-3 с.л. брашно . Тестото трябва да бъда леко ронливо.
Стъпка 4. Съберете тестото с ръце и го оформете във формата на топка. Покрийте с фолио и го оставете за 10 или повече минути да се охлади.
Стъпка 5. Когато е готово за печене, извадетето тестото от хладилнка , разточете го и го разделете на 16 малки топченца.
Стъпка 6. Разточете всяка топка между дланите си, леко я притиснете и направете вдлъбнатина в средата с палец. Сложете малко сладко във всяка вдлъбнатина.
Стъпка 7. Покрийте кошницата на фритюрника с хартия за печене . Прехвърлете бисквитките в нея , така че да не се допират една в друга . Ако е необходимо , печете ги на партиди.
Стъпка 8. Печете на 140 градуса за 8-10 минути , докато станат леко златисти.
Стъпка 9. Охладете напълно , преди да добавите глазурата.
Стъпка 10. Смесете съставките за глазурата до гладкост и намажете бисквитките.
Стъпка 11. След като стегне глазурата, може да ги сервирате.
Приятен апетит !